Voedingsmiddelen die huidveroudering tegengaan!

Het eten van een gebalanceerd dieet hoort onderdeel te zijn van je schoonheidsregime. Als je goed eet, voel je je niet alleen goed, maar zal je huid er ook gezonder uitzien. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen zelfs helpen om een beschadigde huid te herstellen en de jeugdige gloed te herstellen. Hier zijn zeven voedingsmiddelen met anti-aging huidverzorgings eigenschappen die je regelmatig moet eten voor een jongere, mooi uitziende huid.

Granaatappels

Deze zitten vol vitamine C, wat de productie van collageen bevordert en je huid er glad, stevig en vol uitziet. Vitamine C helpt ook om je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van schade door de zon, zoals rimpels, lijnen en verslapping. Granaatappelzaden bevatten ook ellaginezuur, dat helpt de schade te verminderen die wordt veroorzaakt door vrije radicalen die het gevolg zijn van schade door de zon en het dagelijks leven, en punicalagin, wat helpt bij het maken van collageen.

Consumptie: Probeer een kopje granaatappels per week. Vermijd echter granaatappelsap omdat het niet hetzelfde niveau aan vitamines en mineralen bevat als de vrucht. Probeer ook: tomaten, sinaasappels en roze grapefruit.

Zalm
Vis is een uitstekende bron van omega-3-vetten die helpen de wanden van huidcellen te versterken en ze in staat te stellen meer vocht vast te houden. Ze staan ook bekend om te helpen bij ontstekingsproblemen, zoals eczeem.

Verbruik: eet niet meer dan 450 gram per week om verhoogde kwikwaarden te voorkomen.

Probeer ook: eieren, walnoten en chiazaden.

Spinazie

Heerlijk hollands en volop verkrijgbaar in deze tijd van het jaar! Deze bladgroenten bevatten veel fytonutriënten die helpen uw huid te beschermen tegen schade door de zon. Bovendien zit spinazie vol met luteïne en bèta-caroteen (vitamine A), waarvan is bewezen dat ze de elasticiteit van de huid helpen verhogen. Consumptie: Experts raden elke week ongeveer drie kopjes aan. Probeer ook: boerenkool en rode biet.

Groene thee!

Groene thee zit vol met catechinen en polyfenolen. Catechinen beschermen uw huid tegen de primaire oorzaak van rimpels: schade door de zon, die problemen veroorzaakt zoals hyperpigmentatie, bruine vlekken en verkleuring van de huid. Aan de andere kant helpen polyfenolen, als een antioxidant, om de schadelijke effecten van UVA- en UVB-stralen te bestrijden.

Consumptie: Drink één kop per dag gedurende minimaal vier weken.

Probeer ook: cacao en rode wijn.

Avocado’s!

Hoewel het waar is dat avocado’s vol vet zitten, is het eigenlijk het goede soortelijk enkelvoudig onverzadigd vet, dat de huid helpt vocht vast te houden. Dit kan op zijn beurt huidcellen helpen om vitalere vitamines en voedingsstoffen gemakkelijker te absorberen.

Consumptie: Probeer elke week 1 – 2 avocado’s te eten.

Probeer ook: olijfolie, walnoten, macadamia notenolie.

Knoflook

Knoflook is een antioxidant, dat bacteriën helpt af te weren en de schadelijke effecten van schade door de zon vermindert. Het werkt ook als ontstekingsremmend middel en helpt geïrriteerde huid en zelfs chronische aandoeningen, zoals psoriasis, te kalmeren.

Consumptie: de gemiddelde persoon kan elke dag maximaal vier teentjes knoflook veilig consumeren. Meer dan dat en u kunt een aantal gastro-intestinale problemen ervaren.

Probeer ook: bieslook, prei en sjalotten.

Hoe goed je intenties ook zijn, soms kan het leven in de weg zitten en als gevolg daarvan kun je deze gezonde voedingsmiddelen niet altijd aan. Daarom is het altijd raadzaam om dagelijks supplementen te nemen, om je te helpen je schoonheid van binnenuit op te bouwen.

Good luck and eat your skin healthy!!

Language switcher »