Maak uw dagelijkse huidverzorgingsroutine niet te ingewikkeld, gebruik onze lijst met snelle tips om er zeker van te zijn dat u er het maximale uit haalt.

‘Declutter’ je kast

Ontdoe je van de producten die je niet gebruikt, vooral als ze waardevolle ruimte innemen. Als u ongebruikte producten uit uw schap haalt, zorgt u ervoor dat u niet naar de verkeerde kant grijpt wanneer u haast hebt. U wilt immers niet per ongeluk een product gebruiken dat zijn houdbaarheidsdatum is gepasseerd omdat deze schadelijke bacteriën bevat die dingen kunnen veroorzaken zoals huiduitslag en irritatie… dus check je producten! En ja wij vrouwen houden ervan om alles te bewaren, maar voor je huid is dat niet oke!

Drink voldoende water!

Zorg voor een mooie, stralende huid dat je elke dag voldoende water drinkt. Dit zorgt ervoor dat je huid constant voldoende gehydrateerd is om optimaal te functioneren. Door dit te doen, raken de huidcellen, meestal gemaakt van water, niet beschadigd, omdat water helpt bij het doorspoelen van schadelijke gifstoffen uit je huid en lichaam. Je hoeft niet alleen revitaliserende crèmes te gebruiken om ervoor te zorgen dat je huid ‘vol’ blijft.

Ga slapen!!

Als je de aanbevolen 6 – 8 uur per nacht krijgt, kan je lichaam de huid revitaliseren via een proces dat microcirculatie wordt genoemd. Terwijl je rust, circuleert je lichaam meer bloed en zuurstof naar je huid, herstelt het de schade en bouwt het nodige cellen. Het krijgen van de aanbevolen 6-8 uur slaap zorgt ervoor dat je geen gezwollen ogen, donkere kringen of een doffe, slaaparme huid hoeft te verhelpen.

Probeer een SPF-moisturizer!

Het is essentieel dat je je huid beschermt tegen de UV-stralen van de zon, omdat deze rimpels veroorzaken. Als je dit niet doet, beschadig je belangrijke huidcellen en verzwakken je vezels, elastine en collageen. Dit zal een proces veroorzaken dat ‘photoaging’ wordt genoemd, wat resulteert in voortijdige rimpels en slappe huid. Het is dus absoluut noodzakelijk dat je elke ochtend een SPF op uw huid aanbrengt

Maak je gezicht schoon

Zorg ervoor dat u het vuil van de dag verwijdert en uw gezicht reinigt voordat u naar bed gaat. Je zou het misschien niet kunnen zien of voelen, maar tegen het einde van de dag is je huid bedekt met ziektekiemen die de poriën kunnen verstoppen. Naar bed gaan zonder je gezicht te wassen, zal de microcirculatie remmen en het proces waarbij de huid nieuw leven wordt ingeblazen. Daardoor zullen de bacteriën zich aan de poriën van uw huid vastklampen, veroorzaken acne en vroegtijdige rimpels. Zo onnodig!!

Probeer nachtmaskers

Terwijl je huid door de microcirculatie gaat, kun je ‘s nachts producten laten herleven. Ze zijn ideaal omdat je ze alleen maar hoeft te openen, aanbrengen en de volgende ochtend af te spoelen.

Schakel over op zijden kussenslopen

Katoenen kussenslopen hebben de neiging kiemen, vuil en vocht van uw huid te absorberen. Na verloop van tijd bouwt dit zich op en blijft het aan uw huid kleven, waardoor de poriën verstopt raken.
Als gevolg hiervan veroorzaakt het acne en een onzuivere huid.. De constante wrijving van het katoen tegen uw huid, veroorzaakt een afbraak van collageen en, als gevolg, rimpels. Dit kan eenvoudig worden verholpen door een satijnen kussensloop te kopen.

Met deze makkelijke tips heb je geen excuus! For ‘skinsake’…just do it!!

Langauge switcher »